RAVN

De RAVN (Recycling Aluminium Verpakkingen Nederland) verbetert de recycling van aluminium verpakkingen.

Wij zijn in 1992 opgericht door de aluminiumindustrie om de aluminium verpakkingenketen te verduurzamen, zodat het aluminium uit verpakkingsmateriaal niet verloren gaat.

Destijds ging veel aluminium uit gebruikte verpakkingen verloren omdat de recycling nog niet goed geregeld was. Hiermee gingen dus ook de energie en grondstoffen voor de productie ervan verloren. Daarom werkten we aan de inzameling, sortering en recycling van aluminium verpakkingsmateriaal in het huishoudelijk afval. Deze kringloop functioneert inmiddels goed, maar we werken verder aan de optimalisering.

We verduurzamen de keten door samen te werken met andere spelers verantwoordelijk voor beleid en uitvoering. Onze activiteiten worden grotendeels gefinancierd door de European Aluminium Packaging Group. Daarnaast hebben we leden; bedrijven waar aluminium verpakkingen tot de corebusiness behoren. De RAVN is een vereniging zonder winstoogmerk.Klik hieronder voor meer informatie over: 

>>> Leden
>>> Partners
>>> Europees netwerk

 

 

Contact

RAVN - Recycling Aluminium Verpakkingen Nederland
Schalkenwerf 42
4271 XT Dussen

06 485 11 910
Eindelijk statiegeld op blikjes. Maar nu wel doorpakken!

Eindelijk statiegeld op blikjes. Maar nu wel doorpakken!

Geplaatst op: 2023-04-12

Het is algemeen bekend dat statiegeld op blikjes zal leiden tot een aanzienlijke toename van de inzameling en recycling van blikjes en een reductie van blikjes in het zwerfafval. Hiermee wordt een belangrijke stap...

Lees meer Meer nieuws
Aluminium blikjes volledig circulair dankzij statiegeld 

Aluminium blikjes volledig circulair dankzij statiegeld 

Geplaatst op: 2021-02-08

Recycling Aluminium Verpakkingen Nederland (RAVN) verwelkomt het besluit van staatssecretaris Stientje van Veldhoven om alsnog blikjes toe te voegen aan het nieuwe statiegeldsysteem voor kleine PET-flesjes. Welisw...

Lees meer Meer nieuws