Amcor Flexibles Zutphen

Amcor Flexibles Zutphen is onderdeel van Amcor. Dit van oorsprong Australische en beursgenoteerde bedrijf realiseerde in 2015 op 190 productielocaties en met 29.000 medewerkers een omzet van 9 miljard euro. Amcor Flexibles Zutphen valt onder Amcor Flexibles Europe, Middle East & Africa (AFEMEA). Deze business unit binnen Amcor is met een omzetaandeel van 67 procent goed voor de grootste omzetbijdrage.

De productiesite in Zutphen produceert op jaarbasis met 110 FTE zo’n twee miljard aluminium containers en deksels voor afnemers in petfood en human food en 37 miljoen vierkante meter gelamineerd karton voor healthcare, food & beverages en tobacco. De omzet bedraagt ruim 60 miljoen euro, waarvan circa 75 procent containers, bedrukt en onbedrukt, en 25 procent laminaat.

Met de aluminium containers bedient Amcor Flexibles Zutphen als ‘tussenleverancier’ met name producenten van petfood in Europa en daarbuiten (A-merk- en huismerkfabrikanten) en van human food (smeerkaas, paté) in Scandinavië, Zuid-Amerika en Oost-Europa. Met het gelamineerde karton richt het bedrijf zich op healthcare, food & beverage en tobacco. 90 procent van deze productie gaat naar afnemers in Europa, 10 procent is voor de Nederlandse markt.

Contact:

Amcor Flexibles Zutphen B.V.
Adres: Finsestraat 1
NL - 7202 CE ZUTPHEN
Tel: 0031 575 599500
E-mail: info@amcorflexibleszutphen.nl

Contact

RAVN - Recycling Aluminium Verpakkingen Nederland
Schalkenwerf 42
4271 XT Dussen

06 485 11 910
Eindelijk statiegeld op blikjes. Maar nu wel doorpakken!

Eindelijk statiegeld op blikjes. Maar nu wel doorpakken!

Geplaatst op: 2023-04-12

Het is algemeen bekend dat statiegeld op blikjes zal leiden tot een aanzienlijke toename van de inzameling en recycling van blikjes en een reductie van blikjes in het zwerfafval. Hiermee wordt een belangrijke stap...

Lees meer Meer nieuws
Aluminium blikjes volledig circulair dankzij statiegeld 

Aluminium blikjes volledig circulair dankzij statiegeld 

Geplaatst op: 2021-02-08

Recycling Aluminium Verpakkingen Nederland (RAVN) verwelkomt het besluit van staatssecretaris Stientje van Veldhoven om alsnog blikjes toe te voegen aan het nieuwe statiegeldsysteem voor kleine PET-flesjes. Welisw...

Lees meer Meer nieuws