Amcor Flexibles Zutphen

Amcor Flexibles Zutphen is onderdeel van Amcor. Dit van oorsprong Australische en beursgenoteerde bedrijf realiseerde in 2015 op 190 productielocaties en met 29.000 medewerkers een omzet van 9 miljard euro. Amcor Flexibles Zutphen valt onder Amcor Flexibles Europe, Middle East & Africa (AFEMEA). Deze business unit binnen Amcor is met een omzetaandeel van 67 procent goed voor de grootste omzetbijdrage.

De productiesite in Zutphen produceert op jaarbasis met 110 FTE zo’n twee miljard aluminium containers en deksels voor afnemers in petfood en human food en 37 miljoen vierkante meter gelamineerd karton voor healthcare, food & beverages en tobacco. De omzet bedraagt ruim 60 miljoen euro, waarvan circa 75 procent containers, bedrukt en onbedrukt, en 25 procent laminaat.

Met de aluminium containers bedient Amcor Flexibles Zutphen als ‘tussenleverancier’ met name producenten van petfood in Europa en daarbuiten (A-merk- en huismerkfabrikanten) en van human food (smeerkaas, paté) in Scandinavië, Zuid-Amerika en Oost-Europa. Met het gelamineerde karton richt het bedrijf zich op healthcare, food & beverage en tobacco. 90 procent van deze productie gaat naar afnemers in Europa, 10 procent is voor de Nederlandse markt.

Contact:

Amcor Flexibles Zutphen B.V.
Adres: Finsestraat 1
NL - 7202 CE ZUTPHEN
Tel: 0031 575 599500
E-mail: info@amcorflexibleszutphen.nl

Contact

RAVN - Recycling Aluminium Verpakkingen Nederland
Schalkenwerf 42
4271 XT Dussen

06 485 11 910
Aluminium blikjes volledig circulair dankzij statiegeld 

Aluminium blikjes volledig circulair dankzij statiegeld 

Geplaatst op: 2021-02-08

Recycling Aluminium Verpakkingen Nederland (RAVN) verwelkomt het besluit van staatssecretaris Stientje van Veldhoven om alsnog blikjes toe te voegen aan het nieuwe statiegeldsysteem voor kleine PET-flesjes. Welisw...

Lees meer Meer nieuws
Recycling aluminium verpakkingen steeds dichter bij volledige circulariteit

Recycling aluminium verpakkingen steeds dichter bij volledige circulariteit

Geplaatst op: 2020-07-09

De Europese Unie heeft recent nieuwe regelgeving uitgebracht om de recycling van verpakkingen beter te kunnen berekenen. Ook is er nu een aparte recyclingdoelstelling voor aluminium verpakkingen. RAVN (Recycling A...

Lees meer Meer nieuws