Nespresso NL

Nespresso is een toonaangevende pionier op het gebied van geportioneerde koffie van de hoogste kwaliteit. Het Nespresso verhaal begon met een simpel, maar revolutionair idee: iedereen in staat stellen om als een echte barista het perfecte kopje koffie te bereiden. Dankzij ons streven om de beste kwaliteitskoffie te produceren volgens de meest duurzame methodes, genieten miljoenen mensen op een geheel nieuwe manier van hun koffie. Het hoofdkantoor van Nestle Nespresso is gevestigd in het Zwitserse Lausanne. Het bedrijf is actief in 69 landen en heeft meer 12.000 medewerkers in dienst. In 2016 opereerde Nespresso in een wereldwijd retailnetwerk van meer dan 600 exclusieve Boutiques.

Een positieve impact
Gedreven door het bieden van de hoogste kwaliteit koffie, nu en in de toekomst, heeft Nespresso ambitieuze doelstellingen op het gebied van duurzaamheid door de gehele waardeketen. Nespresso is er van overtuigd dat elk kopje koffie niet alleen kan zorgen voor een moment van genieten, maar ook helpt om de wereld te verduurzamen en nieuw leven kan geven aan natuurlijke hulpbronnen en gemeenschappen. Om dit te bereiken werkt Nespresso samen met zo’n 45 wereldwijde partners, variërend van Fair Trade tot TechnoServe en Rainforest Alliance. Daarbij richt Nespresso zich op drie pijlers: koffie, aluminium & klimaat.

Duurzaam beheerd aluminium
De capsules van Nespresso zijn gemaakt van aluminium, het beste materiaal om de hoge kwaliteit koffie te beschermen tegen de negatieve invloed van lucht, licht en vocht. Aluminium is bovendien oneindig recyclebaar en daarmee een waardevol en duurzaam materiaal. In Nederland heeft Nespresso een speciaal recyclesysteem ontwikkeld samen met recyclepartner Remondis met een capaciteit van 100%. Hier wordt het aluminium gerecycled en de koffieresten worden omgezet in biobrandstof. Zo gaat niets van de capsule verloren. Ook heeft Nespresso Nederland geïnvesteerd om ervoor te zorgen dat het terugbrengen van de capsules voor recycling zo eenvoudig mogelijk is. Overal waar consumenten Nespresso capsules ontvangen, kunnen deze ook geretourneerd worden voor recycling. De gratis recyclezak kan eenvoudig worden ingeleverd bij een Nespresso Boutique, een van de meer dan 2.000 UPS- en DHL-afhaalpunten in Nederland en de DHL-pakketbezorger die de bestelling bezorgt.

Wereldwijd wil Nespresso het recyclingpercentage in alle landen verder verhogen en het circulaire potentieel van aluminium benutten. Nespresso heeft tevens - als een van de oprichters van het Aluminium Stewardship Initiative (ASI) - toegezegd om in 2020 alleen nog maar aluminium te winnen dat voldoet aan de eisen van het ASI (www.aluminium-stewardship.org).

Meer informatie is te vinden in het Creating Shared Value rapport van Nespresso. Dit rapport is gebaseerd op het Global Reporting Initiative-framework.

>>> Creating Shared Value Rapport

 

Contact:

Nespresso Nederland B.V.
Stroombaan 14
1181 VX Amstelveen

Contactgegevens: https://www.nespresso.com/nl/nl/service-customer-care

Contact

RAVN - Recycling Aluminium Verpakkingen Nederland
Schalkenwerf 42
4271 XT Dussen

06 485 11 910
Eindelijk statiegeld op blikjes. Maar nu wel doorpakken!

Eindelijk statiegeld op blikjes. Maar nu wel doorpakken!

Geplaatst op: 2023-04-12

Het is algemeen bekend dat statiegeld op blikjes zal leiden tot een aanzienlijke toename van de inzameling en recycling van blikjes en een reductie van blikjes in het zwerfafval. Hiermee wordt een belangrijke stap...

Lees meer Meer nieuws
Aluminium blikjes volledig circulair dankzij statiegeld 

Aluminium blikjes volledig circulair dankzij statiegeld 

Geplaatst op: 2021-02-08

Recycling Aluminium Verpakkingen Nederland (RAVN) verwelkomt het besluit van staatssecretaris Stientje van Veldhoven om alsnog blikjes toe te voegen aan het nieuwe statiegeldsysteem voor kleine PET-flesjes. Welisw...

Lees meer Meer nieuws