Doe mee met PMD

1 november zijn Area, AvU, Circulus-Berkel, GAD en ROVA een regionale publiekscampagne gestart om meer te sturen op de kwaliteit van de ingezamelde plastic verpakkingen, metalen verpakkingen en drankpakken (PMD). De bedrijven vertegenwoordigen samen zeventig gemeenten.

Een onlangs gehouden onderzoek over de publiekscampagne onder ruim 600 huishoudens maakt duidelijk dat er een groot draagvlak is om PMD te scheiden. 80% tot 95% van de respondenten geeft aan het goed te vinden dat PMD gescheiden wordt en doet er graag aan mee. Maar niet altijd weten inwoners dat het bij PMD alleen om verpakkingen gaat. Bewoners stoppen nu - veelal onbewust - ook materiaal bij het PMD dat er niet bij hoort, zoals tuinstoelen, speelgoed, vijverfolie of medisch materiaal. Ook is hen niet altijd duidelijk dat drankpakken bij PMD horen. Daarnaast denken sommige inwoners dat etenswaren, dozen of glas, er wel bij mogen, terwijl dat geen PMD is.

De initiatiefnemers van de campagne vinden het een gezamenlijke taak om daarover meer duidelijkheid te geven. De campagne 'Doe mee met PMD' richt zich daarom op kennis en bewustwording: wat hoort bij pmd en waarom is pmd scheiden belangrijk? Onderdeel van de campagne zijn onder meer doemeemetpmd.nl, verschillende advertentieseries, een magazine, posters en flyers.

Contact

RAVN - Recycling Aluminium Verpakkingen Nederland
Schalkenwerf 42
4271 XT Dussen

06 485 11 910
Eindelijk statiegeld op blikjes. Maar nu wel doorpakken!

Eindelijk statiegeld op blikjes. Maar nu wel doorpakken!

Geplaatst op: 2023-04-12

Het is algemeen bekend dat statiegeld op blikjes zal leiden tot een aanzienlijke toename van de inzameling en recycling van blikjes en een reductie van blikjes in het zwerfafval. Hiermee wordt een belangrijke stap...

Lees meer Meer nieuws
Aluminium blikjes volledig circulair dankzij statiegeld 

Aluminium blikjes volledig circulair dankzij statiegeld 

Geplaatst op: 2021-02-08

Recycling Aluminium Verpakkingen Nederland (RAVN) verwelkomt het besluit van staatssecretaris Stientje van Veldhoven om alsnog blikjes toe te voegen aan het nieuwe statiegeldsysteem voor kleine PET-flesjes. Welisw...

Lees meer Meer nieuws