Every Can Counts Benelux op de afspraak bij de Vlaamse wieler-klassieker Gent-Wevelgem met een oproep aan allen: recycle elk blikje! 

3 april 2019 – Het Europese recyclingprogramma Every Can Counts was op zondag jl. op de afspraak bij de Vlaamse wielerklassieker Gent –Wevelgem om de vele supporters in de fan-zone te bewegen hun drankblikjes in te zamelen. 

Het Every Can Counts Benelux team mocht enige honderden bezoekers begroeten in haar kleurige stand in het hart van de fan-zone. Wielerfans waren van harte welkom om de unieke en grappige ‘virtual reality’ recycling game te spelen, waarbij de speler moet proberen om binnen twee minuten zoveel mogelijk gebruikte blikjes in de juiste afvalbak te werpen. De beste recycler met de hoogste score kreeg aan het einde van de dag een prachtige Italiaanse ‘Recicletta’ fiets uitgereikt. De fiets is gemaakt van maar liefst 800 gerecycleerde blikjes! De gelukkige winnaar mocht zijn prijs in ontvangst nemen op het hoofdpodium, voor duizenden enthousiaste wielerfans die net de winnaar van de wielerkoers hadden toegejuicht. Tegelijk was onze Every Can Counts video te zien op het grote LCD-scherm. 

(Bericht gaat verder onder de foto)

 

De organisatoren had voorzien in een bijna ‘plastic-free event’ waarbij in de fan-zone de Coca Cola drankjes alleen beschikbaar waren in blikjes van oneindig recycleerbaar aluminium. Dankzij de inspanningen van het toegewijde Every Can Counts team werden vervolgens alle blikjes ingezameld via de Belgische blauwe zak voor PMD-verpakkingen en onze groene ECC bakken, daarmee zorgend voor een meer duurzaam evenement. 

Every Can Counts is mede-sponsor van Drops Cycling, een van de professionele vrouwelijke wielerteams. Het doel van onze samenwerking is om de recyclingboodschap aan een nieuw publiek over te brengen en om mensen aan te moedigen om, ook wanneer ze buitenshuis zijn hun lege drankblikjes in te zamelen en te recyclen. 
 

Every Can Counts

Every Can Counts werd in 2009 in het Verenigd Koninkrijk gelanceerd op initiatief van de metaal- en blikjesfabrikanten en is inmiddels actief in 15 Europese landen. Of het nu gemaakt is van staal of aluminium, het blikje is oneindig recyclebaar en de fysieke eigenschappen blijven ongewijzigd, ongeacht hoe vaak het wordt gerecycled. Vandaag de dag worden meer dan 7 van de 10 blikjes in Europa gerecycled. Dit aantal neemt jaarlijks gestaag toe dankzij gedragsveranderingscampagnes zoals Every Can Counts, waarbij de Europese burgers worden aangemoedigd om hun blikjes te recyclen, waar ze ook zijn! 

Facebook: www.facebook.com/Every-Can-Counts-Benelux 
Website: www.everycancounts.eu 

 

Contact

RAVN - Recycling Aluminium Verpakkingen Nederland
Schalkenwerf 42
4271 XT Dussen

06 485 11 910
Eindelijk statiegeld op blikjes. Maar nu wel doorpakken!

Eindelijk statiegeld op blikjes. Maar nu wel doorpakken!

Geplaatst op: 2023-04-12

Het is algemeen bekend dat statiegeld op blikjes zal leiden tot een aanzienlijke toename van de inzameling en recycling van blikjes en een reductie van blikjes in het zwerfafval. Hiermee wordt een belangrijke stap...

Lees meer Meer nieuws
Aluminium blikjes volledig circulair dankzij statiegeld 

Aluminium blikjes volledig circulair dankzij statiegeld 

Geplaatst op: 2021-02-08

Recycling Aluminium Verpakkingen Nederland (RAVN) verwelkomt het besluit van staatssecretaris Stientje van Veldhoven om alsnog blikjes toe te voegen aan het nieuwe statiegeldsysteem voor kleine PET-flesjes. Welisw...

Lees meer Meer nieuws