Ik recycle blik

Op steeds meer verpakkingen van blik staat het nieuwe Europese logo ‘Metal recycles forever’. Om het logo bekend te maken bij het publiek, is Stichting Kringloop Blik, waarin ook de RAVN participeert, gestart met de campagne ‘Ik recycle blik’.

Bekijk hier de website van de campagne.

De komende maanden zullen consumenten via diverse media – zoals blogs, video’s en nieuwsberichten – kennismaken met het nieuwe logo. Het beeldmerk laat zien dat blik oneindig te recyclen is zonder dat het materiaal aan kwaliteit of eigenschappen verliest. Daarmee is blik een van de meest duurzame verpakkingsmaterialen.

Het nieuwe logo straalt uit dat je bijdraagt aan een duurzame kringloop als je blik bij het afval doet. Dat kan – afhankelijk van de gemeente waar iemand woont – bij het restafval of het gescheiden afval. Het ingezamelde staal en aluminium kan steeds opnieuw worden ingezet voor het maken van een nieuw blikje of voor andere eindproducten, zoals een fiets of een onderdeel van een trein of auto.

Aluminium en staal houden na elke recyclingbeurt hun unieke materiaaleigenschappen. Daarom kunnen ze worden aangemerkt als ‘permanent’ materiaal. Er is altijd een markt voor het gerecyclede materiaal en er is geen sprake van ‘downcycling’, zoals bij sommige andere verpakkingsmaterialen.

In Nederland recyclen we inmiddels 94% van alle blikverpakkingen. Daarmee halen metalen verpakkingen het hoogste recyclingpercentage van alle verpakkingsmaterialen. Op Europees niveau zijn blikjes het meest gerecyclede verpakkingsmateriaal.

Contact

RAVN - Recycling Aluminium Verpakkingen Nederland
Schalkenwerf 42
4271 XT Dussen

06 485 11 910
Eindelijk statiegeld op blikjes. Maar nu wel doorpakken!

Eindelijk statiegeld op blikjes. Maar nu wel doorpakken!

Geplaatst op: 2023-04-12

Het is algemeen bekend dat statiegeld op blikjes zal leiden tot een aanzienlijke toename van de inzameling en recycling van blikjes en een reductie van blikjes in het zwerfafval. Hiermee wordt een belangrijke stap...

Lees meer Meer nieuws
Aluminium blikjes volledig circulair dankzij statiegeld 

Aluminium blikjes volledig circulair dankzij statiegeld 

Geplaatst op: 2021-02-08

Recycling Aluminium Verpakkingen Nederland (RAVN) verwelkomt het besluit van staatssecretaris Stientje van Veldhoven om alsnog blikjes toe te voegen aan het nieuwe statiegeldsysteem voor kleine PET-flesjes. Welisw...

Lees meer Meer nieuws