Recycling aluminium verpakkingen steeds dichter bij volledige circulariteit

De Europese Unie heeft recent nieuwe regelgeving uitgebracht om de recycling van verpakkingen beter te kunnen berekenen. Ook is er nu een aparte recyclingdoelstelling voor aluminium verpakkingen. RAVN (Recycling Aluminium Verpakkingen Nederland) heeft tot doel om de recycling van aluminium verpakkingen te optimaliseren en wilde graag weten hoe we in Nederland ervoor staan. RAVN heeft daarom de WUR (Wageningen University & Research) opdracht gegeven dit te bepalen op basis van de laatste beschikbare en dus meest optimale inzamel, sorteer en bewerkingstechnologie. Het resultaat mag er zijn. Nederland scoort dan met circa 84% recycling in de top van Europa.

Maar dat is nog niet alles! Als medio 2022 statiegeld op blikjes wordt ingevoerd, en dat is zeer waarschijnlijk, gaat de recycling afhankelijk van de condities nog fors verder omhoog naar 88 tot eventueel 92%.
De ontwikkelingen in de sector staan niet stil en daarmee is de verwachting gerechtvaardigd dat de volledige circulariteit van aluminium verpakkingen in zicht komt.

Voor meer details: 
Een samenvatting is hier te vinden >>>
Samenvatting: Potentie voor de recycling van aluminiumverpakkingen eind 2020

Het volledige rapport staat hier >>>
Potentie voor de recycling van aluminiumverpakkingen eind 2020

Contact

RAVN - Recycling Aluminium Verpakkingen Nederland
Schalkenwerf 42
4271 XT Dussen

06 485 11 910
Eindelijk statiegeld op blikjes. Maar nu wel doorpakken!

Eindelijk statiegeld op blikjes. Maar nu wel doorpakken!

Geplaatst op: 2023-04-12

Het is algemeen bekend dat statiegeld op blikjes zal leiden tot een aanzienlijke toename van de inzameling en recycling van blikjes en een reductie van blikjes in het zwerfafval. Hiermee wordt een belangrijke stap...

Lees meer Meer nieuws
Aluminium blikjes volledig circulair dankzij statiegeld 

Aluminium blikjes volledig circulair dankzij statiegeld 

Geplaatst op: 2021-02-08

Recycling Aluminium Verpakkingen Nederland (RAVN) verwelkomt het besluit van staatssecretaris Stientje van Veldhoven om alsnog blikjes toe te voegen aan het nieuwe statiegeldsysteem voor kleine PET-flesjes. Welisw...

Lees meer Meer nieuws