AH geeft 950 ‘Ik recycle blik’ fietsen weg

Stichting Kringloop Blik en Albert Heijn lanceren de ‘Ik recycle blik’ campagne in Nederland en België. De gezamenlijke campagne werd vorig jaar succesvol in Nederland gelanceerd. Dit jaar nemen naast alle Nederlandse AH-filialen ook alle Vlaamse vestigingen deel aan de campagne. Doel van de campagne is consumenten te bedanken voor hun recyclinginspanningen. De actie bij Albert Heijn vindt plaats in de week van 10 september.

Elke winkel van Albert Heijn krijgt de mogelijkheid om een ‘Ik recycle blik’ fiets weg te geven. Een week lang zijn er acties en maken klanten kans om één van de 950 ‘Ik recycle blik’ fietsen te winnen. Bij aankoop van 2 actieproducten blik van hetzelfde merk maakt de consument kans op deze limited edition fiets. Deze fiets is ook gemaakt van recycled blik. De campagne is onder andere zichtbaar in de winkels, in de AH Bonus folder, op allerhande.nl en in de Bonusmailing aan klanten. Eind september worden de winnaars bekend gemaakt.

Meest gerecyclede verpakking 
Blik is in Europa de meest gerecylede verpakking met in Nederland een percentage van 95% en in België maar liefst 98%. Consumenten kunnen blik eenvoudig recyclen door het bij het restafval weg te gooien of in speciale PMD-bakken te deponeren. Het gebruikte blik wordt omgesmolten en daarna weer verwerkt bij de productie van nieuw staal en aluminium. Blik kan opnieuw een blikverpakking worden, maar ook onderdeel van een auto, fiets of mobiele telefoon. Omdat er geen kwaliteitsverlies optreedt is metaal een uitstekend recyclingmateriaal.


Vera Ortmanns van SKB: “Wij zijn heel blij dat deze campagne nu wordt uitgebreid naar Vlaanderen. Albert Heijn vindt duurzaamheid heel belangrijk. Het is een van de grootste supermarktketens en daarmee een belangrijke partner voor ons om een grote groep consumenten te bereiken. De klant die producten in blik koopt, maakt een duurzame keuze. Blik is namelijk niet alleen kampioen recycling, maar is ook nog eens eindeloos recyclebaar, met behoud van kwaliteit.”


Over SKB
Stichting Kringloop Blik (SKB) is de organisatie voor metalen verpakkingen in Nederland. De doelstelling van SKB is de kringloop van metalen verpakkingen te sluiten en daarmee het duurzame gebruik van grondstoffen en energie te bevorderen. Dankzij de inzet van schroot is in vergelijking met de blikproductie uit primaire grondstoffen minder dan de helft aan grondstoffen en energie nodig. Voor meer informatie kunt u kijken op www.kringloopblik.nl.
RAVN is aangesloten bij SKB.

Contact

RAVN - Recycling Aluminium Verpakkingen Nederland
Schalkenwerf 42
4271 XT Dussen

06 485 11 910
Eindelijk statiegeld op blikjes. Maar nu wel doorpakken!

Eindelijk statiegeld op blikjes. Maar nu wel doorpakken!

Geplaatst op: 2023-04-12

Het is algemeen bekend dat statiegeld op blikjes zal leiden tot een aanzienlijke toename van de inzameling en recycling van blikjes en een reductie van blikjes in het zwerfafval. Hiermee wordt een belangrijke stap...

Lees meer Meer nieuws
Aluminium blikjes volledig circulair dankzij statiegeld 

Aluminium blikjes volledig circulair dankzij statiegeld 

Geplaatst op: 2021-02-08

Recycling Aluminium Verpakkingen Nederland (RAVN) verwelkomt het besluit van staatssecretaris Stientje van Veldhoven om alsnog blikjes toe te voegen aan het nieuwe statiegeldsysteem voor kleine PET-flesjes. Welisw...

Lees meer Meer nieuws