Voortgang grondstoffentransitie

De RAVN heeft ook het grondstoffenakkoord ondertekend en is nauw betrokken bij de acties om de recycling van aluminium verpakkingen te optimaliseren. Om een indruk te geven van de impact van de grondstoffentransitie is onderstaande informatie relevant.

Een groep van meer dan dertig partners uit de markt, de regionale overheid en de maatschappij omarmen de ambitie om als maatschappij in 2050 geen CO₂ meer uit te stoten. Ze roepen ook op om ook actief mee te doen aan de grondstoffentransitie. De grondstoffentransitie is een fundamenteel en onmisbaar onderdeel van de klimaatopgave. De partners hebben met elkaar de draagkracht om de grondstoffentransitie mogelijk te maken. Ze vragen het Rijk deze route samen verder in te vullen. 

In een film maken AkzoNobel, Tata Steel, de Haven van Rotterdam, Amsterdam Economic Board en de partners van CO₂smartgrid zichtbaar hoe ze samenwerken om tussen nu en 2050 een realistisch alternatief te vinden voor fossiele grondstoffen en het verminderen van CO₂-uitstoot. 

Contact

RAVN - Recycling Aluminium Verpakkingen Nederland
Schalkenwerf 42
4271 XT Dussen

06 485 11 910
Eindelijk statiegeld op blikjes. Maar nu wel doorpakken!

Eindelijk statiegeld op blikjes. Maar nu wel doorpakken!

Geplaatst op: 2023-04-12

Het is algemeen bekend dat statiegeld op blikjes zal leiden tot een aanzienlijke toename van de inzameling en recycling van blikjes en een reductie van blikjes in het zwerfafval. Hiermee wordt een belangrijke stap...

Lees meer Meer nieuws
Aluminium blikjes volledig circulair dankzij statiegeld 

Aluminium blikjes volledig circulair dankzij statiegeld 

Geplaatst op: 2021-02-08

Recycling Aluminium Verpakkingen Nederland (RAVN) verwelkomt het besluit van staatssecretaris Stientje van Veldhoven om alsnog blikjes toe te voegen aan het nieuwe statiegeldsysteem voor kleine PET-flesjes. Welisw...

Lees meer Meer nieuws