Voortgang grondstoffentransitie

De RAVN heeft ook het grondstoffenakkoord ondertekend en is nauw betrokken bij de acties om de recycling van aluminium verpakkingen te optimaliseren. Om een indruk te geven van de impact van de grondstoffentransitie is onderstaande informatie relevant.

Een groep van meer dan dertig partners uit de markt, de regionale overheid en de maatschappij omarmen de ambitie om als maatschappij in 2050 geen CO₂ meer uit te stoten. Ze roepen ook op om ook actief mee te doen aan de grondstoffentransitie. De grondstoffentransitie is een fundamenteel en onmisbaar onderdeel van de klimaatopgave. De partners hebben met elkaar de draagkracht om de grondstoffentransitie mogelijk te maken. Ze vragen het Rijk deze route samen verder in te vullen. 

In een film maken AkzoNobel, Tata Steel, de Haven van Rotterdam, Amsterdam Economic Board en de partners van CO₂smartgrid zichtbaar hoe ze samenwerken om tussen nu en 2050 een realistisch alternatief te vinden voor fossiele grondstoffen en het verminderen van CO₂-uitstoot. 

Contact

RAVN - Recycling Aluminium Verpakkingen Nederland
Schalkenwerf 42
4271 XT Dussen

06 485 11 910
Aluminium blikjes volledig circulair dankzij statiegeld 

Aluminium blikjes volledig circulair dankzij statiegeld 

Geplaatst op: 2021-02-08

Recycling Aluminium Verpakkingen Nederland (RAVN) verwelkomt het besluit van staatssecretaris Stientje van Veldhoven om alsnog blikjes toe te voegen aan het nieuwe statiegeldsysteem voor kleine PET-flesjes. Welisw...

Lees meer Meer nieuws
Recycling aluminium verpakkingen steeds dichter bij volledige circulariteit

Recycling aluminium verpakkingen steeds dichter bij volledige circulariteit

Geplaatst op: 2020-07-09

De Europese Unie heeft recent nieuwe regelgeving uitgebracht om de recycling van verpakkingen beter te kunnen berekenen. Ook is er nu een aparte recyclingdoelstelling voor aluminium verpakkingen. RAVN (Recycling A...

Lees meer Meer nieuws