Partners

De RAVN werkt nauw samen met bedrijven en organisaties die betrokken zijn bij de inzameling, sortering en verdere verwerking van aluminium verpakkingen.

De RAVN was in de tijd dat er een recyclingdoelstelling voor metalen verpakkingen van toepassing was lid van SKB (Stichting Kringloop Blik). De recycling doelstelling voor metalen is momenteel gesplitst in een doelstelling voor stalen verpakkingen en een doelstelling voor aluminium verpakkingen waar de RAVN op is gefocust in nauwe samenwerking met SKB.

Daarnaast werkt de RAVN in Nederland nauw samen met tal van organisaties die beleidsmatig of qua uitvoering betrokken zijn bij de inzameling, sortering, verwerking en recycling van aluminium verpakkingen, zoals:

 • V.A.
  De Vereniging Afvalbedrijven behartigt de belangen van bedrijven die actief zijn in de totale afvalketen.
   
 • NVRD
  De Koninklijke Vereniging voor Afval- en Reinigingsmanagement NVRD verenigt Nederlandse gemeenten op het gebied van afvalbeheer.
   
 • Afvalfonds Verpakkingen
  Het Afvalfonds Verpakkingen geeft collectief uitvoering aan de verplichtingen die ondernemers hebben onder het Besluit verpakkingen. Belangrijkste doel is uitvoering te geven aan de Raamovereenkomst Verpakkingen.
   
 • Nedvang
  Nedvang staat voor NEDerland Van Afval Naar Grondstof. Nedvang behandelt de inzameling en recycling van verpakkingsafval: papier en karton, glas, kunststof, metaal en hout.

Contact

RAVN - Recycling Aluminium Verpakkingen Nederland
Schalkenwerf 42
4271 XT Dussen

06 485 11 910
Eindelijk statiegeld op blikjes. Maar nu wel doorpakken!

Eindelijk statiegeld op blikjes. Maar nu wel doorpakken!

Geplaatst op: 2023-04-12

Het is algemeen bekend dat statiegeld op blikjes zal leiden tot een aanzienlijke toename van de inzameling en recycling van blikjes en een reductie van blikjes in het zwerfafval. Hiermee wordt een belangrijke stap...

Lees meer Meer nieuws
Aluminium blikjes volledig circulair dankzij statiegeld 

Aluminium blikjes volledig circulair dankzij statiegeld 

Geplaatst op: 2021-02-08

Recycling Aluminium Verpakkingen Nederland (RAVN) verwelkomt het besluit van staatssecretaris Stientje van Veldhoven om alsnog blikjes toe te voegen aan het nieuwe statiegeldsysteem voor kleine PET-flesjes. Welisw...

Lees meer Meer nieuws