Informatie voor consumenten

De overheid heeft recyclingtargets voor verpakkingsmaterialen vastgesteld. De Nederlandse doelstelling van minimaal 85% voor metalen verpakkingen, waaronder aluminium, wordt al jaren ruimschoots gehaald.

Toch kan de recycling van aluminium verpakkingen beter en u als consument kan hieraan een belangrijke bijdrage leveren. Veel gemeenten kiezen voor bronscheiding. Bij bronscheiding zorgt u, de consument, ervoor dat het verpakkingsafval al zoveel mogelijk gescheiden wordt aangeleverd. Dit kan met speciale blikbakken voor aluminium en overige metalen verpakkingen of via afvalzakken/bakken voor PMD (Papier, Metalen en Drankkartons).

Met name in de grote steden heeft men gekozen voor nascheiding. Zij zetten afvalverwerkingsbedrijven in die met geavanceerde technologie metaal van het overige huishoudelijke afval scheiden.

Voor details adviseren wij om de website van uw gemeente te raadplegen.

 

 

 

Contact

RAVN - Recycling Aluminium Verpakkingen Nederland
Schalkenwerf 42
4271 XT Dussen

06 485 11 910
Eindelijk statiegeld op blikjes. Maar nu wel doorpakken!

Eindelijk statiegeld op blikjes. Maar nu wel doorpakken!

Geplaatst op: 2023-04-12

Het is algemeen bekend dat statiegeld op blikjes zal leiden tot een aanzienlijke toename van de inzameling en recycling van blikjes en een reductie van blikjes in het zwerfafval. Hiermee wordt een belangrijke stap...

Lees meer Meer nieuws
Aluminium blikjes volledig circulair dankzij statiegeld 

Aluminium blikjes volledig circulair dankzij statiegeld 

Geplaatst op: 2021-02-08

Recycling Aluminium Verpakkingen Nederland (RAVN) verwelkomt het besluit van staatssecretaris Stientje van Veldhoven om alsnog blikjes toe te voegen aan het nieuwe statiegeldsysteem voor kleine PET-flesjes. Welisw...

Lees meer Meer nieuws