Informatie voor gemeenten

Gemeenten vervullen een sleutelpositie in de totstandkoming van een circulaire economie. Aluminiumgebruik sluit naadloos bij dit streven aan, want het is oneindig te recyclen. Toegespitst op verpakkingen is het essentieel dat ook hier geen aluminium verloren gaat.

Gemeenten hebben veel mogelijkheden voor de inzameling en verwerking van huishoudelijk aluminium verpakkingsafval. We onderscheiden hierbij bronscheiding, zoals blikbakken en PMD, en nascheiding. Daarnaast zijn er lokale initiatieven tegen zwerfafval vanuit SchoonBelonen.

Scheiding is extra waardevol wegens de hoge marktwaarde van aluminium. Toch verdwijnt er aluminium van verpakkingen in de verbrandingsoven. Steeds vaker wordt dit aluminium uit de bodemassen teruggewonnen en zo alsnog gerecycled. Deze route is effectief ondanks de oxidatieverliezen van de dunnere verpakkingen.

Contact

RAVN - Recycling Aluminium Verpakkingen Nederland
Schalkenwerf 42
4271 XT Dussen

06 485 11 910
Aluminium blikjes volledig circulair dankzij statiegeld 

Aluminium blikjes volledig circulair dankzij statiegeld 

Geplaatst op: 2021-02-08

Recycling Aluminium Verpakkingen Nederland (RAVN) verwelkomt het besluit van staatssecretaris Stientje van Veldhoven om alsnog blikjes toe te voegen aan het nieuwe statiegeldsysteem voor kleine PET-flesjes. Welisw...

Lees meer Meer nieuws
Recycling aluminium verpakkingen steeds dichter bij volledige circulariteit

Recycling aluminium verpakkingen steeds dichter bij volledige circulariteit

Geplaatst op: 2020-07-09

De Europese Unie heeft recent nieuwe regelgeving uitgebracht om de recycling van verpakkingen beter te kunnen berekenen. Ook is er nu een aparte recyclingdoelstelling voor aluminium verpakkingen. RAVN (Recycling A...

Lees meer Meer nieuws